Stop fašizmu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 09. 11. 2014. | Komentara: 0

Stop fašizmu!

NOVI SAD , 9. novembar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine povodom  Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma poziva sve koji imaju iole volje i nadležnosti u zemlji, od gradske preko pokrajinske do republičke vlasti da razmisle i učine sa svoje strane sve što mogu, svakog dana, da iskorenimo fašizam u Novom Sadu i svuda gde ga ima.

LSVSkrećemo pažnju da ni posle sedam godina nije završeno suđenje onima koji su tog 7. oktobra u Novom Sadu pokušali da slave Himlerov rođendan  i napali antifašitičku kolonu koja se okupila da to spreči.

U međuvremenu, primera je bilo još.

Fašizam je bio uočljiv u muralima i grafitima sa porukama međunacionalne netrpeljivosti i mržnje, koje smo prekrečili.

Pamtimo i kada je u autobusu čovek pretučen zato što je govorio mađarski jezik, kada su presretnuti i sekirama napadnuti hrvatski navijači nakon rukometne utakmice, kada su pre godinu dana skinhedsi hteli da otmu dete čoveku jer je ono svetlije puti od oca, ali i kada je piroman sa neonacističkim obeležjima palio ulaz u jednu novosadsku zgradu.

Pre tri nedelje su u Somboru, Staroj Pazovi, Vršcu i Novom Sadu paljene i uništavane pekare i drugi objekti čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.

Budući da je policija identifikovala napadače, iskreno verujemo da nećemo čekati godinama na njihove najstrože kazne.

Stop fašizmu!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook