Subotici potrebna strategija kulturnog razvoja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 03. 02. 2015. | Komentara: 0

Subotici potrebna strategija kulturnog razvoja

SUBOTICA - Da li tendenciozne ili tek ishitrene i nepromišljene izjave predsednika Skupštine Grada Subotice o tome da se razmišlja o osnivanju kulturnog centra koji bi, posle svega iznetog u javnost, nosio neko ime samo ne ime Danila Kiša, koji bi organizovao neke manifestacije, te konačno, koji bi poslovao na tržišnim osnovama – slika su i prilika ambijenta u kom se odvija kulturni život grada, ocenio je danas Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica.

LSV- GrO LSV Subotica već duži vremenski period ukazuje na neophodnost donošenja strategije kulturnog razvoja kao dokumenta koji bi dao odgovore na sva otvorena pitanja, pa i na ono najvažnije - kakvu kulturu uopšte želimo da negujemo kao identitetsku odrednicu Subotice. Festivalsku? Institucionalnu? Masovnu? Tradicionalnu? Možda estradnu? Dosadašnje nepisano pravilo „od svačeg po malo i svakom po malo“ je rasipanje ionako ograničenih resursa – navedeno je u saopštenju.

Oni dodaju da takav jedan strateški dokument baziran na javnoj raspravi, u kojoj bi na prvom mestu učestvovali ljudi od struke, trebalo bi da bude odraz širokog konsenzusa a ne dnevno-političkih trica i kučina, još manje niskih nacionalističkih pobuda za razdvajanjem građana i građanki Subotice. Gradski odbor LSV Subotica duboko veruje da u tom gradu postoje tekovine koje vredi negovati i čuvati kao dostignuća zajedničkog života. Jer, kultura koja razdvaja nije kultura već njena suprotnost.  

(BILSV, 03.02.2015)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook