Svečani prijem sportskih talenata Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 06. 2014. | Komentara: 0

Svečani prijem sportskih talenata Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao jedini državni organ, već treću godinu za redom kroz program „Sportski talenti Vojvodine“ stipendira mlade sportiste juniore i kadete, koji su tokom takmičarske godine zabeležili najbolje rezultate na domaćim i velikim međunarodnim takmičenjima.

LSV

Takođe, resorni sekretarijat stipendira mlade trenere koji vredno rade u sportskim granama od posebnog interesa za AP Vojvodinu.
Tim povodom, juče je u Klubu poslanika u Skupštini AP Vojvodine upriličen prijem za sportske talente Vojvodine koji su na prvenstvima Balkana, Evrope i Sveta osvojili dvadeset medalja. Ove godine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu stipendira 50 nada vojvođanskog sporta i to sa osamnaest hiljada dinara mesečno i 10 trenera sa po petnaest hiljada dinara mesečno, a ukupna vrednost ovog programa na godišnjem nivou je 15 miliona dinara. 
Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić, ukazala je tom prilikom da je projekat „Sportski talenti Vojvodine“ započet sa ciljem pomoći mladim perspektivnim sportistima uzrasta od 14 do 20 godina u njihovim naporima da se kvalifikuju za Olimpijske igre mladih koje se ove godine održavaju u Kini, i da eventualno izbore plasman za Olimpijske igre u Riu 2016. godine. 
– Program podrazumeva stipendiranje 50 najtalentovanijih u olimpijskim sportovima na predlog pokrajinskih granskih saveza, praćenje i testiranje funkcionalnih sposobnosti i specifične motorike, obezbeđivanje boljih trenažnih uslova. U program je uključeno i deset trenera, do 40 godina koji već imaju ili su na putu da imaju vrhunski rezultat. Jedini smo državni organ koji stipendira juniore i kadete, jer smatramo da je upravo to prelomni period u životu svakog sportiste koji se u tim godinama odlučuje hoće li nastaviti ili ne da se bavi sportom, i stoga smo smatrali da upravo ove kategorije treba posebno podsticati – istakla je Tepićeva. Pohvalila je i činjenicu da i ove godine naši sportisti imaju dobre rezulate na međunarodnim i republičkim takmičenjima.
 
(BILSV, 10. 06. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook