SVM neistinama krije malverzacije u Senti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 01. 2014. | Komentara: 0

SVM neistinama krije malverzacije u Senti

SENTA – Predsednik Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Senta Karolj Čizik ukazao je danas u saopštenju da je senćanski odbor Saveza vojvođanskih Mađara nizom neistina i zamenom teza pokušao da obmane javnost, a sve u vezi prethodnog letka LSV i činjenica obelodanjenih u njemu, u vezi sa malverzacijama lokalne vlasti.

LSV

– Mi „čangrizavi klevetnici koji se bave blaćenjem” očekujemo od onih koji su na vlasti samo toliko koliko smo i mi učinili za svoju zajednicu, kao i to da o svemu polože račune kao što smo i mi to učinili! Mi se ne bavimo filozofiranjem, ne pričamo o svojim osećanjima i željama već baratamo pustim činjenicama koje ne mogu tek tako da se opovrgnu, jer govore same za sebe. Uvek smo bili zagovornici smislenog dijaloga, nikakavu raspravu ne smatramo okončanom, i dalje ćemo ukazivati na anomalije i sve one aktivnosti koje ne služe interesima našeg grada i građana koji ovde žive – istakao je Čizik.

On je upozorio da nije LSV odbacila peticiju sa potpisima hiljadu građana već gospodin predsednik opštine koji se „kukavički zaključao u svoju kancelariju“, a nije se udostojio da je preuzme i na taj način pokaže poštovanje prema građanima koji su je potpisali

– U svom saopštenju nisu ni spomenuli zapošljavanje rođaka i poznanika po partijskoj liniji! Inače, lista koju smo na letku naveli nije potpuna, od tada smo saznali za dodatnih 13 osoba koje su do zaposlenja i plate došle na ovakav način – rekao je Čizik. Ukazao je i da SVM ništa ne govori o tome koliko senćanske poreske obveznike košta 40 osoba koje je ta stranka po osnovu partijske pripadnosti i rodbinskih veza zaposlila u poslednjih godinu i po dana.

– Računajući samo sa prosečnom platom, sadašnje opštinsko rukovdstvo njihov „rad”  honorariše sa 28,8 miliona dinara godišnje. Izgleda da po njima u tome nema ničeg spornog, jer sve to ionako ostaje u „porodici” – naveo je predsednik senćanskih ligaša. On je dodao da Liga ima saznanja o mađarskim kompanijama iz oblasti komunikacija na čije su račune, zahvaljujući opštinskom rukovodstvu predvođenom od strane SVM-a, pre 2010. prebacivani veliki iznosi, kao i da tri savetnika sadašnjeg predsednika opštine na godišnjem nivou koštaju oko 6.000.000 dinara, bez vidljive koristi za grad.

Karolj Čizik je podsetio i da je nakon smene prethodne vlasti SVM, 17- og februara 2010. godine nasleđen dug od više od 230 miliona dinara, ali da je uprkos tome, nova vlast koju je činila i LSV uspela da u značajnoj meri izmeni naličje Sente, uredi i obnovi trgove i pijace. Unapređen je sistem upravljanja otpadom, izrađena planska dokumentacija neophodna za sprovođenje razvojnih projekata (parkiranje, izgradnju kanalizacione mreže…).

– Poslovne objekte u vlasništvu opštine smo obnovili i izdali u zakup, višegodišnje nenaplaćene zakupnine  smo naplatili od dužnika do poslednje pare... Nismo se zadužili ni za jedan dinar. Umesto putem kredita, do novca smo došli konkurisanjem. Na taj način smo za dve godine obezbedili sredstva u visini jednog opštinskog budžeta. Nasuprot ovome, na drugoj strani nema nikakvih rezultata samo praznog busanja u grudi – zaključio je Karolj Čizik u svom saopštenju.

(BILSV, 09. 01. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook