Teška borba za promenu svesti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 11. 02. 2014. | Komentara: 0

Teška borba za promenu svesti

KIKINDA – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na poboljšanju položaja žena u društvu, a nakon definisanja planova i strategija za budućnost, očekujemo i pomak u ovoj oblasti, kaže predsednica ove organizacije  Đurđina Jerinkić.

LSV

Kako ističe, položaj žena u Srbiji težak je i ozbiljan, od te užasne slike ne sme se okretati glava, a posebnu odgovornost nose politički osvešćeni, obrazovani ljudi koji svojim delovanjem mogu da pomognu da se krene u boljem pravcu.

– Naročito je važno da se, po ovim pitanjima, radi na promeni svesti građana koji čak i ne shvataju koliko je u našem društvu i tradiciji diskriminacija duboko ukorenjena. Ozbiljan problem nasilja nad ženama, materijalna i finansijska nezavisnost, težak položaj trudnica, tradicionalna podređenost muškarcima i zabrinjavajuće mali broj žena na funkcijama i mestima odlučivanja samo su neki od problema koje Forum žena LSV želi da reši – ukazala je Jerinkićeva.

Dodaje da se opštinske i gradske organizacije Foruma žena samostalno, u svojoj režiji i od svojih sredstava trude da akcijama i raznovrsnim aktivnostima privuku što veći broj žena i pomognu tamo gde je neophodno.

– Neke su uspele da se u svojim lokalnim sredinama izbore za punu platu za trudnice, one koje još uvek nisu ne odustaju od ove ideje i nastavljaju da rade na njenoj realizaciji. Osim toga, trude se da adekvatno obeleže sve datume važne za rodnu ravnopravnost, organizuju predavanja i tribine, podelu flajera i promotivnog materijala. Rečju, uporne su u tome da skrenu pažnju javnosti na velike probleme žena u našem društvu.

One koje imaju takve mogućnosti bave se i humanitarnim radom i imaju uspešnu saradnju sa drugim ženskim organizacijama u svojim sredinama – istakla je Jerinkićeva dodajući da borba ne sme stati dok god i jedna žena trpi nasilje.

(BILSV,11.02.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook