Trgovina mandatima je društveno neprihvatljiva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 11. 2014. | Komentara: 0

Trgovina mandatima je društveno neprihvatljiva

BEOGRAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, govoreći o masovnoj pojavi promene političkih dresova bilo poslaničkih bilo odborničkih, za današnju Politiku kaže da ona nije novijeg datuma. 

LSV

Kostreš je podsetio da je prvi put u Vojvodini na takav način promenjena vlast 1992. godine kada je SPS preuzeo vlast zahvaljujući glasovima reformista. Pa je onda 2003. Dinkić okupio poslanike koji su služili za rušenje vlade DOS-a, a od 2008. do 2012. mnoge lokalne samouprave koje su bile radikalske preko noći su postajale demokratske. Sada to rade naprednjaci, dodaje Kostreš.
– To su manje-više radili svi koji su bili u prilici da formiraju vlast i zato je potrebno da svi kažemo da to više nećemo raditi. Ili možemo i dalje da tonemo svi u mulj. Hajde, dakle, da vratimo situaciju na početno stanje - a to su izbori. Znači, nije sporno da neko promeni svoje političko mišljenje i stranku, ali ne može sa sobom nositi svoj mandat. Razumem situaciju kada se stranka cepa, kao u slučaju SRS-a ili DS-a, to je drugi tip priče, ali kupovati ljude ili ubeđivati ih da pređu (jer ne mora da znači da su svi oni prešli zbog novca), uopšte lobirati nekoga ko je izabran na jednoj listi da pređe na drugu jeste potpuno loše i samo urušava politički sistem u Srbiji. Na kraju će se svima nama obiti o glavu – ističe Kostreš, objašnjavajući zašto LSV predlaže da se sve stranke javno obavežu da neće prihvatati mandate odbornika, poslanika, narodnih poslanika koji eventualno pređu kod njih. 
- Aleksandra Jerkov je, navodi Kostreš, napustivši Ligu iz svojih razloga, vratila i odbornički mandat u Skupštini grada Novog Sada i poslanički mandat u Skupštini Srbije, i otišla svojim putem.
– Zato treba da se napravi jedan društveni dogovor "svi za sve" i onda bukvalno da se vrate svima mandati kako su osvojeni na izborima, a da takvo ponašanje postane društveno neprihvatljivo, da svi - i mediji i nevladin sektor i političke partije - to osude. Neće biti lako, ali moramo da probamo – dodaje Kostreš.

(BILSV, 10. 11. 2014)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook