U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook