U pokrajinskoj vlasti ili LSV ili SPS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 29. 06. 2012. | Komentara: 2

U pokrajinskoj vlasti ili LSV ili SPS

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati u pokrajinskoj vlasti ukoliko se u njoj nađe Socijalistička partija Srbije, izjavila je danas portparolka LSV Aleksandar Jerkov, a prenosi Tanjug.

Aleksandra Jerkov

– Za Ligu ne postoji dilema - mi smatramo da za SPS više nema mesta u vlasti u pokrajini – rekla je Jerkova i dodala da je SPS pokazao da funkcioniše po prinicipu "ko da više".

Jerkova, koja je i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada, uoči početka konstitutivne sednice gradskog parlamenta, rekla je da je što se tiče formiranja gradske vlasti začuđena ponašanjem Demokratske stranke budući da su se u poslednja dva dana u medijima pojavile informacije da DS o formiranju nove gradske većine pregovara sa DSS, SPS, Dverima i SRS.

– Kao što je Đilas u Beogradu pitao socijaliste tako i ja u Novom Sadu pitam demokrate u cemu je problem i gde je zapelo i zbog čega su sada DSS, Dveri i SRS prihvatljiviji od LSV – rekla je Jerkova i dodala da veruje da će ipak novu vlast činiti koalicija u kojoj će biti i LSV i DS.

Ona smatra da priče o koaliciji demokrata sa DSS, Dverima i SRS predstavljaju "pojedinačan ispad pojedinih članova DS". Naglasila je i da LSV aktivno o novoj gradskoj vlasti pregovara sa demokratama i socijlistima u Novom Sadu.

(BILSV, 29. 06. 2012.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook