U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

SOMBOR - Na prvom u nizu Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u okviru kampanje "Podvuci liniju" kojom se zahteva primena i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, takozvanog zakona o lustraciji, u Somboru su 27. oktobra govorili portparolka LSV Aleksandra Jerkov i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

Jerkova je prisutne Ligaše i simpatizere upoznala sa motivima pokretanja ove akcije, rekavši da je ovaj zakon primenjivan kad je donesen, danas ne bi bilo slučaja Ratka Markovića. Dodala je da će 9. novembra zvanično uputiti u proceduru Predlog zakona za izmenu i dopunu zakona o lustraciji. Aleksandar Jovanović je izneo podatak da je između 70 i 80 posto sadašnje državne administracije ostalo iz vremena Miloševićevog režima i da ga ne čudi mlaka reakcija policije prema rušilačkom pohodu huligana 10. oktobra u Beogradu, za razliku od razbijanja mirnih demonstracija tokom devedesetih. U diskusiji koja je usledila spomenuta je, između ostalog, potreba donošenja Zakona o restituciji, kao i mogućnost lustracije onih koji su se enormno obogatili koristeći usluge vladajućih struktura.

(BILSV, 28.10.2010.)




Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Bošnjak da se izvini Zrenjaninu

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od poslanika Skupštine AP Vojvodine i gradonačelnika Ivana Bošnjaka da se izvini svim građankama i građanima Zrenjanina zbog toga što je od avgusta namerno bio u sukobu interesa obavljajući istovremeno dve javne funkcije.
Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Slaviša Grujić razgovarao sa rektorom Univerziteta u Novom Sadu

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić sastao se juče sa rektorom Univerziteta u Novom Sadu prof.dr Miroslavom Veskovićem da bi dogovorili aktivniju saradnju između ove dve institucije, kao i planove i projekte za dalju saradnju.
Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Dom kulture u Turiji jedan je od prioriteta Vlade APV

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje još uvek ne zna koliki je predviđeni budžet za 2013.godinu, ali se nada da će biti bar približan onima iz prethodnih godina i na osnovu ovih računica se radi lista prioriteta – rekao je prilikom posete opštini Srbobran potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook