Bošnjak da se izvini Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Bošnjak da se izvini Zrenjaninu

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od poslanika Skupštine AP Vojvodine i gradonačelnika Ivana Bošnjaka da se izvini svim građankama i građanima Zrenjanina zbog toga što je od avgusta namerno bio u sukobu interesa obavljajući istovremeno dve javne funkcije.

LSVKako je navedeno u saopštenju zrenjaninskih ligaša, Bošnjak je ignorisao upozorenje Agencije za borbu protiv korupcije kao i upozorenja zrenjaninske javnosti, svesno kršeći zakon i osnovne demokratske principe.

- Jasno mu je stavljeno do znanja da nije dozvoljeno da u isto vreme bude na funkciji poslanika u Skupštini AP Vojvodine i gradonačelnika Zrenjanina, što je Agencija za borbu protiv korupcije još jednom potvrdila. Naravno, o rešenju Agencije javnost Zrenjanina je juče obaveštena iz medija, jer Bošnjak ne smatra da je rad gradonačelnika javan i da za njega odgovara onima kojima su ga birali. Umesto toga, pokrajinski poslanik i gradonačelnik Bošnjak je čak izjavio kako će se boriti za svaku funkciju, jer smatra da ima pravo na obe – ističe se u saopštenju.

GrO LSV Zrenjanin ukazuje da je Ivan Bošnjak za svo ovo vreme uredno primao i naknade pokrajinskog poslanika i gradonačelnika, te da je njegova zarada veća od zarade predsednika Republike Srbije.

- Svojim ponašanjem uvredio je sve građanke i građane Zrenjanina, smatrajući da njegov rad vredi više od pet puta od njihovog. Bošnjaku je dat rok od 15 dana da se izjasni koju će od dve funkcije izabrati, a zrenjaninski ligaši i ligašice ga pozivaju da se Zrenjaninkama i Zrenjanincima izvini odmah jer je ponizio ne samo sebe, već ceo Zrenjanin – navedeno je u saopštenju. Ligaši su podsetili Bošnjaka i da je dužan da dâ objašnjenje ko je odgovoran za zaključavanje novinara na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina. GrO LSV Zrenjanin upozorava da ćutanje znači podršku i odobravanje ovakvog ponašanja, a nedopustivo je da se na takav način ugrožavaju ljudska prava i slobode, i ograničava i ugrožava novinarska profesija.  

 (BILSV, 05.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook