Bošnjak da se izvini Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Bošnjak da se izvini Zrenjaninu

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od poslanika Skupštine AP Vojvodine i gradonačelnika Ivana Bošnjaka da se izvini svim građankama i građanima Zrenjanina zbog toga što je od avgusta namerno bio u sukobu interesa obavljajući istovremeno dve javne funkcije.

LSVKako je navedeno u saopštenju zrenjaninskih ligaša, Bošnjak je ignorisao upozorenje Agencije za borbu protiv korupcije kao i upozorenja zrenjaninske javnosti, svesno kršeći zakon i osnovne demokratske principe.

- Jasno mu je stavljeno do znanja da nije dozvoljeno da u isto vreme bude na funkciji poslanika u Skupštini AP Vojvodine i gradonačelnika Zrenjanina, što je Agencija za borbu protiv korupcije još jednom potvrdila. Naravno, o rešenju Agencije javnost Zrenjanina je juče obaveštena iz medija, jer Bošnjak ne smatra da je rad gradonačelnika javan i da za njega odgovara onima kojima su ga birali. Umesto toga, pokrajinski poslanik i gradonačelnik Bošnjak je čak izjavio kako će se boriti za svaku funkciju, jer smatra da ima pravo na obe – ističe se u saopštenju.

GrO LSV Zrenjanin ukazuje da je Ivan Bošnjak za svo ovo vreme uredno primao i naknade pokrajinskog poslanika i gradonačelnika, te da je njegova zarada veća od zarade predsednika Republike Srbije.

- Svojim ponašanjem uvredio je sve građanke i građane Zrenjanina, smatrajući da njegov rad vredi više od pet puta od njihovog. Bošnjaku je dat rok od 15 dana da se izjasni koju će od dve funkcije izabrati, a zrenjaninski ligaši i ligašice ga pozivaju da se Zrenjaninkama i Zrenjanincima izvini odmah jer je ponizio ne samo sebe, već ceo Zrenjanin – navedeno je u saopštenju. Ligaši su podsetili Bošnjaka i da je dužan da dâ objašnjenje ko je odgovoran za zaključavanje novinara na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina. GrO LSV Zrenjanin upozorava da ćutanje znači podršku i odobravanje ovakvog ponašanja, a nedopustivo je da se na takav način ugrožavaju ljudska prava i slobode, i ograničava i ugrožava novinarska profesija.  

 (BILSV, 05.12.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook