Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 13. 06. 2012. | Komentara: 0

Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da je uverena da da će novu Vladu AP Vojvodine činiti stranke okupljene oko DS, LSV, SPS i SVM, što odražava još aktualnu koaliciju na republičkom nivou, a sva je prilika biće i u novom mandatu republičke vlasti.

Aleksandra Jerkov

Ona navodi da su iste stranke i do sada bile uključene u pokrajinsku vlast, te da očekuje da će i pregovori oko raspodele resora biti brzo završeni.
– S obzirom na to da manje-više ostaju iste stranke, očekujem da će 22. juna biti konstituisana celokupna skupština, što uključuje i odbore i izbor predsednika i potpredsednika i sekretara Skupštine AP Vojvodine. Za sada o personalnim rešenjima nismo razgovarali, ali očekujem da će i ta pitanja doći na red narednih dana – zaključila je Jerkova za Press.
A, komentarišući zastoj u pregovorima oko formiranja vladajuće koalicije u Novom Sadu za koji se u medijima krivica svaljuje na Ligu, koja traži izmenu Statuta grada, šef pregovaračkog tima LSV Robert Kolar istakao je za Blic da nema govora ni o kakvoj uceni.
– Od nas je traženo da napravimo popis kapitalnih prioriteta, među kojima je i statut. Mi jedino tražimo od DS da se o svemu razgovara – naveo je Kolar.  

(BILSV, 13. 06. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook