Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 13. 06. 2012. | Komentara: 0

Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da je uverena da da će novu Vladu AP Vojvodine činiti stranke okupljene oko DS, LSV, SPS i SVM, što odražava još aktualnu koaliciju na republičkom nivou, a sva je prilika biće i u novom mandatu republičke vlasti.

Aleksandra Jerkov

Ona navodi da su iste stranke i do sada bile uključene u pokrajinsku vlast, te da očekuje da će i pregovori oko raspodele resora biti brzo završeni.
– S obzirom na to da manje-više ostaju iste stranke, očekujem da će 22. juna biti konstituisana celokupna skupština, što uključuje i odbore i izbor predsednika i potpredsednika i sekretara Skupštine AP Vojvodine. Za sada o personalnim rešenjima nismo razgovarali, ali očekujem da će i ta pitanja doći na red narednih dana – zaključila je Jerkova za Press.
A, komentarišući zastoj u pregovorima oko formiranja vladajuće koalicije u Novom Sadu za koji se u medijima krivica svaljuje na Ligu, koja traži izmenu Statuta grada, šef pregovaračkog tima LSV Robert Kolar istakao je za Blic da nema govora ni o kakvoj uceni.
– Od nas je traženo da napravimo popis kapitalnih prioriteta, među kojima je i statut. Mi jedino tražimo od DS da se o svemu razgovara – naveo je Kolar.  

(BILSV, 13. 06. 2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook