Ulaganja u sport u opštini Žitište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 12. 2013. | Komentara: 0

Ulaganja u sport u opštini Žitište

ŽITIŠTE – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Žitište, u saradnji sa koalicionim partnerima, ove jeseni se angažovao na renoviranju košarkaškog terena i svlačionice koji se nalaze u sklopu OŠ „Miloš Crnjanski“ u Srpskom Itebeju.

LSV

U toj školi nastava se odvija na srpskom i mađarskom jeziku i pohađaju je deca iz dva sela, Srpskog i Novog Itebeja, a izgrađena je pre 50-tak godina i od tada malo šta je uloženo u njeno održavanje. Ovom prilikom je renovirana svlačionica, koja je bila u očajnom stanju, a usled curenja kanalizacione cevi otpadali su delovi zida i tavanice. Pod od parketa je bio u fazi raspadanja. U renoviranje svlačionice uloženo je 1,65 miliona dinara, a novac je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Takođe, u okviru školskog dvorišta izgrađen je svremeni košarkaški teren sa tartan podlogom, a vrednost zajedničke investicije lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu je 2,26 miliona dinara. Ovim investicijama poboljšani su uslovi za odrastanje dece i mladih u ova dva sela žitištanske opštine, koja je sve starija i starija.

Istovremeno, isti finansijeri su izdvojili 3,8 miliona dinara kako bi u sklopu projekta za poboljšnje uslova života mladih i dece u jednoj od najnerazvijenijih opština u Vojvodini, i u Torku izgradili savremeni košarkaški teren. Takođe, u Torku, selu sa većinskim rumunskim stanovništvom, ponovo je pokrenuta aktivnost fudbalskog kluba "Progresul", uređen fudbalski teren i renovirana svlačionica koja godinama nije bila u funkciji. Teren su sredili članovi kluba uz pomoć članova Saveta mesne zajednice, dok je svlačionica renovirana sredstvima koja je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

(BILSV, 12. 12. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook