Ulaganje u infrastrukturu otvara nova radna mesta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 01. 03. 2014. | Komentara: 0

Ulaganje u infrastrukturu otvara nova radna mesta

NOVI SAD –  Koalicija u kojoj su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Nova demokratska stranka i Zajedno za Srbiju zalagaće se za obezbeđivanje pristojnog života svih građana, zaštitu njihove imovinske i pravne sigurnosti, kao i manjinska prava, a najvažnije pitanje oko kojeg je postignut dogovor jeste izmena Ustava, istakla je kandidatkinja za narodnu poslanicu LSV Nada Lazić.

LSV

Gostujući u emisiji „Bez cenzure“ na novosadskoj TV Panonija, Lazićeva je sinoć rekla da je neophodno promenom Ustava izvršiti decentralizaciju Srbije, jer je dosadašnje iskustvo pokazalo da je postojeći Ustav veoma štetan i poguban za Vojvodinu.
– U koaliciji je raspoloženje takvo da treba da se menja Ustav, i po pitanju nadležnosti AP Vojvodine, jer je ovo stanje neodrživo – rekla je Lazićeva podsetivši da od 8 godina, koliko je Ustav na snazi, sedam puta nije ispoštovan ustavni minimum od 7odsto koliko treba da iznosi budžet AP Vojvodine.  Govoreći o planu za dovođenje investitora i rešavanju problema nezaposlenosti, Nada Lazić je ukazala da se velika šansa nalazi u podizanju infrastrukture na lokalnom nivou, jer su u našoj zemlji problem putevi ili opremljenost vodovodima, odnosno ispravnom vodom.
– Veliki je prostor u tom infrastrukturnom opremanju, izgradnji vodovodnih, kanalizacionih sistema, putne mreže, pa i železnica. Tu je prostor da se zaposli jedan veliki broj ljudi, od inženjera, do tehnologa, ekologa i, normalno, sva ona prateća radna snaga. A tek onda kada se to stvori i kada se investitori pojave, onda će oni biti ozbiljno zainteresovani, a ne da sada neko ide po Srbiji i kaže: evo dovodim vam investitore – rekla je ona. Lazićeva je upozorila da se mora iskoristiti šansa da se takve stvari finansiraju iz pristupnih fondova Evropske unije, jer ćemo u suprotnom, kao što se do sada događalo, morati da investitorima dajemo  devet ili deset hiljada evra po zaposlenom radniku iz našeg budžeta.

(BILSV, 01. 03. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook