Ulaganje u infrastrukturu otvara nova radna mesta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 01. 03. 2014. | Komentara: 0

Ulaganje u infrastrukturu otvara nova radna mesta

NOVI SAD –  Koalicija u kojoj su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Nova demokratska stranka i Zajedno za Srbiju zalagaće se za obezbeđivanje pristojnog života svih građana, zaštitu njihove imovinske i pravne sigurnosti, kao i manjinska prava, a najvažnije pitanje oko kojeg je postignut dogovor jeste izmena Ustava, istakla je kandidatkinja za narodnu poslanicu LSV Nada Lazić.

LSV

Gostujući u emisiji „Bez cenzure“ na novosadskoj TV Panonija, Lazićeva je sinoć rekla da je neophodno promenom Ustava izvršiti decentralizaciju Srbije, jer je dosadašnje iskustvo pokazalo da je postojeći Ustav veoma štetan i poguban za Vojvodinu.
– U koaliciji je raspoloženje takvo da treba da se menja Ustav, i po pitanju nadležnosti AP Vojvodine, jer je ovo stanje neodrživo – rekla je Lazićeva podsetivši da od 8 godina, koliko je Ustav na snazi, sedam puta nije ispoštovan ustavni minimum od 7odsto koliko treba da iznosi budžet AP Vojvodine.  Govoreći o planu za dovođenje investitora i rešavanju problema nezaposlenosti, Nada Lazić je ukazala da se velika šansa nalazi u podizanju infrastrukture na lokalnom nivou, jer su u našoj zemlji problem putevi ili opremljenost vodovodima, odnosno ispravnom vodom.
– Veliki je prostor u tom infrastrukturnom opremanju, izgradnji vodovodnih, kanalizacionih sistema, putne mreže, pa i železnica. Tu je prostor da se zaposli jedan veliki broj ljudi, od inženjera, do tehnologa, ekologa i, normalno, sva ona prateća radna snaga. A tek onda kada se to stvori i kada se investitori pojave, onda će oni biti ozbiljno zainteresovani, a ne da sada neko ide po Srbiji i kaže: evo dovodim vam investitore – rekla je ona. Lazićeva je upozorila da se mora iskoristiti šansa da se takve stvari finansiraju iz pristupnih fondova Evropske unije, jer ćemo u suprotnom, kao što se do sada događalo, morati da investitorima dajemo  devet ili deset hiljada evra po zaposlenom radniku iz našeg budžeta.

(BILSV, 01. 03. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook