Usaglašeni stavovi o načinu funkcionisanja Pokrajinske vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 08. 2014. | Komentara: 0

Usaglašeni stavovi o načinu funkcionisanja Pokrajinske vlade

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Nova demokratska stranka postigli su saglasnost o načinu funkcionisanja Pokrajinske vlade AP Vojvodine, dok bi kadrovska pitanja trebalo da budu razmotrena u finišu stranačkih pregovora, potvrdio je danas Tanjugu šef tehničkog tima LSV Branislav Bogaroški.
 
LSV

On je kazao da su u razgovorima predstavnika tri stranke, prošlog petka, usaglašena pitanja politika, odnosno načina funkcionisanja buduće Pokrajinske vlade i da su ti zaključci upućeni nadležnim stranačkim organima. Precizirao je da bi, prema postignutom sporazumu, zamenici pokrajinskih sekretara trebalo da vode određenu oblast u sekretarijatu, što znači da budu odgovorni za neki konkretan resor, poput na primer zaštite životne sredine, u okviru sekretarijata koji pokriva više oblasti.
 
Ukoliko Predsedništvo LSV prihvati ono što su tehnički timovi dogovorili, onda će biti uslova za dovršetak pregovora o kadrovskim rešenjima i drugim konkretnim pitanjima, rekao je Bogaroški i ocenio da je ovo do sada bio komplikovaniji deo priče o rekonstrukciji vojvođanske vlade.
 
- Pokušali smo da napravimo mehanizam usaglašavanja stavova u vladajućoj koaliciji u pokrajini, da ne bude problema kao što ih je bilo do sada - istakao je Bogaroški napominjući da bi u jednom momentu i SVM trebalo da se uključi u razgovore, ako oni to žele.
 
(BILSV, 18.08.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook