Uskoro isplata avansa poljoprivrednicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 0

Uskoro isplata avansa poljoprivrednicima

Novi Sad, 09. aprila - Isplata avansa za subvencionisanje poljoprivredne proizvodenje, u nakraćem roku,  mera je koja će pomoći da poljoprivredni proizvođači blagovremeno i efikasno završe prolećnu setvu, zaključeno je na današnjem sastanku zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodnog poslanika Bojana Kostreša i ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije Dušana Petrovića.

Bojan Kostres

Tom prilikom, konstatovano je i da će ova mera doprineti povećanju proizvodnje i zarade poljoprivrednih proizvođača.

Podsetimo, Kostreš se 4. aprila sastao sa poljoprivrednicima u Zmajevu, kad im je i obećao da će zatražitu tu olakšicu za njih, bez obzira na ishod njihovih pregovora i Ministarstva poljoprivrede o subvencijama.

U razgovoru sa poljoprivrednicima, Kostreš je tada ocenio i da isplata akontacija verovatno nije nešto što će zadovoljiti sve poljoprivrednike u Vojvodini, ali da je pošteno da im se unapred da određena akontacija i da im se na taj način omogući da lakše funkcionišu i obrađuju svoje njive.

Zamenik predsednika LSV je i danas ponovio da ova mera neće rešiti sve probleme poljoprivrednika, ali da se nada da će im bar malo olakšati i da će dobijanjem akontacije unapred poljoprivrednici moći lakše da obrađuju svoju zemlju.

On je ujedno ukazao i da je danas ponovo potvrđena dobra saradnja poslanika LSV i Ministarstva poljoprivrede kojom je u decembru ukinuta i godišnja registracija traktora.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook