Ustav je kao kuća izgrađena na lošim temeljima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 12. 2013. | Komentara: 0

Ustav je kao kuća izgrađena na lošim temeljima

NOVI SAD – Portparolka Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kikindi Dragana Dukić istakla je danas da je važno što pre menjati Ustav kojim bi bili definisani položaj i autonomija Vojvodine.

LSV

Ona je na današnjoj konferenciji za novinare istakla da određene političke stranke odluku Ustavnog suda Srbije o neustavnosti pojedinih odredbi Statuta AP Vojvodine koriste kao argument za poziv na vanredne pokrajinske izbore, iako vlast u pokrajinskom parlamentu dvotrećinskom većinom drži aktuelna koalicija.

- Pritom, vrlo glasno se govori o tome da se čitav Statut AP Vojvodine mora menjati, dok mi smatramo da je Ustav taj koji što hitnije mora da se menja. Trenutni Ustav možemo posmatrati kao potpuno nefunkcionalnu kuću koja je izgrađena na izuzetno lošim temeljima. Nema smisla na svakih godinu dana raditi manje ili veće popravke, kada je jasno da ta kuća propada. Upravo iz tog razloga, Liga smatra da je važno što pre menjati Ustav koji će na adekvatan način oslikati, a pre svega definisati položaj Vojvodine unutar države Srbije, ali i autonomiju koju ona nesumnjivo mora imati - istakla je Dukić.

Ona je naglasila i da se na sve načine mora sprečiti da Vojvodina bude kolateralna šteta sukoba pokrajinske i republičke vlasti, te da one moraju tokom ovih šest meseci postići politički dogovor i konačno dati odgovor na pitanje vojvođanske autonomije o kom se decenijama ćuti.

(BILSV, 10.12.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook