Ustavni sud izazvao zbrku sa mandatima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 02. 2013. | Komentara: 0

Ustavni sud izazvao zbrku sa mandatima

NOVI SAD – Komentarišući vansudsko poravnanje Skupštine grada Novog Sada i deset nekadašnjih odbornika SRS, koje će gradsku kasu koštati oko 10 miliona dinara, bivši predsednik novosadskog parlamenta i potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović rekao je za Dnevnik da vlast nije oduzimala niti davala mandate.

LSV

– Mi smo dobili nalog od suda da vratimo mandate SRS-u i to smo učinili. Kada je Ustavni sud utvrdio da mandati pripadaju odbornicima, a ne strankama, dolazi do pometnje, jer uz odluku nisu išla i uputstva – naveo je Jovanović. Kako kaže, radikali su na osnovu pojedinačnih žalbi povratili mandate, a nakon odluke Ustavnog suda, samo je 10 od 12 odbornika SNS tražilo povraćaj tih mandata.
– U takvoj situaciji nismo znali koja dva odbornika SRS da ostavimo u Skupštini. Tražili smo i mišljenje nadležnog ministarstva, ali ono nikad nije stiglo. Da li iz tog razloga, ili ne, nigde u Srbiji nisu vraćeni mandati SNS-u u prošlim sazivima lokalnih parlamenata – kazao je Jovanović. Po njemu, glavni generator ovih problema bio je Ustavni sud, jer nije dao uputstvo za sprovođenje svoje odluke i zbog toga je došlo „do javašluka u celoj Srbiji“.
– Ostavljen nam je izbor: da budemo krivi, ili da budemo mnogo krivi – naglasio je Jovanović.
 
(BILSV, 20.02.2013.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook