Ustavni sud izazvao zbrku sa mandatima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 02. 2013. | Komentara: 0

Ustavni sud izazvao zbrku sa mandatima

NOVI SAD – Komentarišući vansudsko poravnanje Skupštine grada Novog Sada i deset nekadašnjih odbornika SRS, koje će gradsku kasu koštati oko 10 miliona dinara, bivši predsednik novosadskog parlamenta i potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović rekao je za Dnevnik da vlast nije oduzimala niti davala mandate.

LSV

– Mi smo dobili nalog od suda da vratimo mandate SRS-u i to smo učinili. Kada je Ustavni sud utvrdio da mandati pripadaju odbornicima, a ne strankama, dolazi do pometnje, jer uz odluku nisu išla i uputstva – naveo je Jovanović. Kako kaže, radikali su na osnovu pojedinačnih žalbi povratili mandate, a nakon odluke Ustavnog suda, samo je 10 od 12 odbornika SNS tražilo povraćaj tih mandata.
– U takvoj situaciji nismo znali koja dva odbornika SRS da ostavimo u Skupštini. Tražili smo i mišljenje nadležnog ministarstva, ali ono nikad nije stiglo. Da li iz tog razloga, ili ne, nigde u Srbiji nisu vraćeni mandati SNS-u u prošlim sazivima lokalnih parlamenata – kazao je Jovanović. Po njemu, glavni generator ovih problema bio je Ustavni sud, jer nije dao uputstvo za sprovođenje svoje odluke i zbog toga je došlo „do javašluka u celoj Srbiji“.
– Ostavljen nam je izbor: da budemo krivi, ili da budemo mnogo krivi – naglasio je Jovanović.
 
(BILSV, 20.02.2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook