Usvojen amandman LSV: granica za sitnu krađu snižena na 5000 dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 12. 2012. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV: granica za sitnu krađu snižena na 5000 dinara

BEOGRAD – Vlada Srbije i resorni odbor prihvatili su zajednički amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara na Predlog zakona o izmenama Zakonika o krivičnom postupku, kojim je predloženo da se granica za sitnu krađu, po kojoj policija reaguje po službenoj dužnosti, snižava na 5.000 dinara.

Olena Papuga

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zahvalila se zbog prihvatanja tog amandmana istovremeno pitajući zbog čega su ga samo poslanici iz Vojvodine podneli. Podsetila je  i da su u Vojvodini sitne krađe uzele maha, te da su u pojedinim opštinama ljudi organizovali civilne straže, kako bi ih sprečili. Takođe, Papuga je ministra pitala i da li su predviđena dodatna sredstva za to što će, izmenom zakona biti više predmeta, te da će javni tužioci morati više da rade.
– Sitne krađe su uzele toliko maha zbog toga što ima jako malo policije. Moja stranka, LSV, već duže vremena traži policijsku upravu za Vojvodinu, što ne bi bilo ništa loše, jer smo je imali do “Jogurt revolucije” i tada je Vojvodina bila stvarno najbezbedniji region u celoj Evropi – rekla je Papuga. Dodala je da bi to dovelo do bolje organizacije policije, koja bi bolje funkcionisala.
– Komandiri policije bi se birali u Vojvodini, ali odgovarali bi ministru policije, tako da mislim da o tome ubuduće treba razmisliti – rekla je Olena Papuga.

(BILSV, 21. 12. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook