Utvrditi odgovornost zbog gubitaka u javnim preduzećima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Utvrditi odgovornost zbog gubitaka u javnim preduzećima

NOVI SAD – Zbog gubitka javnih preduzeća od milijardu dinara, opozicija u Skupštini grada Novog Sada najavila je da će tražiti utvrđivanje odgovornosti, a šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Zlata Peričin rekla je za Blic da se u dosadašnjoj praksi još nije desilo da prođe pola godine pa da se dostave izveštaji o poslovanju javnih preduzeća u prethodnoj godini.

LSV

– Moramo raspravljati o odgovornosti direktora, bez obzira na to da li su smenjeni ili su na funkciji. Ako se ne utvrdi ko je odgovoran, ne znam kako će grad dalje funkcionisati – smatra ona. Blic podseća da je najveći gubitaš u 2013. godini je JKP "Stan" sa minusom od 254 miliona dinara. Dodaje se da je gubitak Spensa 184 miliona dinara, dok "Gradsko zelenilo" duguje 154 miliona dinara, iako je iz gradskog budžeta za kapitalne i tekuće subvencije javnim preduzećima 2013. godine isplaćeno oko 1,3 milijarde dinara.

(BILSV, 27. 06. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook