Vaš: U Zrenjaninu je na delu političko nasilje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 12. 2012. | Komentara: 0

Vaš: U Zrenjaninu je na delu političko nasilje

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je u Zrenjaninu na delu političko nasilje i pozvao nadležne institucije da pravovremeno reaguju i spreče nezakonito delovanje zrenjaninske Skupštine.

LSV

- Na dnevnom redu predstojeće sednice lokalnog parlamenta, zakazane za 21. decembar, prve dve tačke su predlozi odluka o oduzimanju mandata dvojici odbornika opozicije, među kojima sam i ja. Razlog je skandalozno nerazuman, jer nije utemeljen ni u jednom zakonu ili pravnom aktu, i zakonska regulativa ne poznaje ovakav način prestanka mandata odbornika u Skupštini bilo kojeg grada - rekao je Vaš. On je dodao da se do sada nije oglašavao po ovom pitanju, jer je čekao bilo kakvo pravno utemeljeno objašnjenje za ovakav korak Skupštine grada Zrenjanina. Međutim, takvo objašnjenje nije dobio.

- Upozoravam da će svako oduzimanje odborničkog mandata na sledećoj sednici biti protivzakonito, jer nemam nijednu drugu javnu funkciju. To što neko smatra da sme da tumači zakon na svoju ruku, je veoma opasno, jer ja nemam ugovor o radu u Gradskoj upravi grada Zrenjanina, niti odlazim na posao. Ne mogu biti zaposlen i nemati ugovor o radu. To bi bilo kršenje zakona - istakao je Vaš i napomenuo da je očigledno da se zakoni trenutno tumače onako kako politička situacija nalaže.

- Pravna regulativa je jasna: odbornik koji je stekao benefite obavljajući raniju funkciju, nije u radnom odnosu i verujem da će to pravna država potvrditi i da će biti toliko poštovanja da se neće izglasati protivzakonita odluka - rekao je potpredsednik GrO LSV Zrenjanin i odbornik u zrenjaninskoj Skupštini. On je najavio da će se, u slučaju da se ovako predložena odluka usvoji, i on i LSV usprotiviti tome svim dozvoljenim pravnim sredstvima i izrazio uverenje da će se dokazati da je mandat odbornika neprikosnoven, što zakon i potvrđuje.

Podsetimo, predsednik Skupštine grada Zrenjanina izjavio je da je Mandatna komisija Skupštine grada donela odluku kojom se dvojici odbornika oduzimaju mandati, zbog, kako je naveo, nedozvoljenog istovremenog korišćenja tzv. funkcionerskog dodatka i odborničke naknade. O predlogu odluke Mandatne komisije odbornici bi trebalo da raspravljaju u petak, 21. decembra, kada je zakazana sledeća sednica Skupštine Zrenjanina.  

(BILSV, 18.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook