V.D. direktori čekali konkurse

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 14. 09. 2012. | Komentara: 0

V.D. direktori čekali konkurse

NOVI SAD – Komentarišući imenovanje novih direktora u javnim komunalnim preduzećima u Novom Sadu, doskorašnja predsednica novosadskog parlamenta Alesandra Jerkov je u izjavi za RTV Vojvodine potvrdila da je prethodna vladajuća većina pre dva meseca imenovala samo vršioce dužnosti, kako bi u roku od šest meseci bili raspisani konkursi.

Aleksandra Jerkov

– Naš plan je bio da se u toku tih šest meseci sprovede i konkurs. Neki od tih ljudi verovatno ne bi bili izabrani na konkursu ukoliko nisu ispunjavali formalne uslove. Ali, to je bila namera koja je promenom gradske vlasti osujećena – rekla je Jerkova.

(BILSV, 14. 09. 2012.)



Izjave | Nedelja, 30. 09. 2012. | Komentara: 0

Ustav Srbije ključni problem Vojvodine

NOVI SAD – U iščekivanju razgovora između republičkih i pokrajinskih organa o prevazilaženju problema u funkcionisanju vojvođanske autonomije, šefica poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Maja Sedlarević ocenjuje za Dnevnik da je Ustav Srbije ključni problem Vojvodine.
Izjave | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Sedlarević: Neka dokažu da su se borili

NOVI SAD –  Ustavni sud Srbije (USS) ocenio je neustavnom uredbu Vlade Srbije od 17. juna 2005, prema kojoj je se članovi Ravnogorskog pokreta smatraju učesnicima Narodnooslobodilačkog rata.
Događaji | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Zaštititi renome Srpskog narodnog pozorišta

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić juče je u Vladi APV razgovarao sa predstavnicima četiri  sindikata Srpskog narodnog pozorišta - samostalnog sindikata, sindikata „Nezavisnost", Sindikatom muzičkih umetnika i  Sindikatom tehnike u SNP-u, a sastanku su prisustvovali i predstavnici  republičkog, pokrajinskog i  gradskog sindikata kulture.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook