Više pažnje posvetiti siromašnijim krajevima Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Više pažnje posvetiti siromašnijim krajevima Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće novu Vladu AP Vojvodine i njenog mandatara Bojana Pajtića, poručio je tokom skupštinske rasprave poslanik LSV u pokrajinskoj skupštini Aleksandar Marton.

Marton

On je poručio da Liga želi da Vojvodini, u okviru države Srbije bude mnogo bolje , a da će poslanici LSV, zajedno sa poslanicima skupštinske većine i opozicije učiniti sve da Vojvodina polako, ali sigurno krene onim putem na koje je bila sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Kao poslanik iz Banata, koji je do pre 20 i kusur godina bio najbogatiji na teritoriji AP Vojvodine i jedan od bogatijih na teritoriji bivše SFRJ, Marton je budućem premijeru i Vladi APV poručio da bi više pažnje trebalo da usmere ka Banatu, ali i ostalim siromašnijim krajevima pokrajine, koji značajno zaostaju za glavnim gradom Vojvosine Novim Sadom.

- To povećanje razlike treba što pre da se zaustavi i da ponovo Kikinda, Pančevo, Zrenjanin, ali i Subotica, Sombor, Vrbas, Sremska Mitrovica i male, pre svega male pogranične opštine budu u rangu Novog Sada - naveo je Marton dodajući da smatra da će nova vlada biti mogućnosti da na tom polju dosta toga i uradi. Takođe, od nove Vlade APV očekuje se još življa međunarodna, odnosno međuregionalna aktivnost.
- Očekujemo da će ta međunarodna, međuregionalna aktinost doprineti da se Vojvodini otvore mnoga vrata u Evropi, onako kako to regioni država članica EU rade. Smatram da će nam to u velikoj meri pomoći u ozdravljenu, pre svega provrede i boljem položaju AP Vojvodine u državi Srbiji - istakao je Marton.

(BILSV, 11. 07. 2012.)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook