Vlada Deklaraciju koristila za maskiranje Sporazuma sa Prištinom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 23. 04. 2013. | Komentara: 0

Vlada Deklaraciju koristila za maskiranje Sporazuma sa Prištinom

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je danas da Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine koncepcijski meša babe i žabe, ali da nema "ni S od separatizma".

LSV

On je na okruglom stolu "Vojvodina: Otvoreno pitanje ili politički adut" u Tanjugovom Pres klubu rekao i da je predložena deklaracija "benigni tekst". Bogaroški je objasnio da je smisao predloženog dokumenta bio da izrazi opšti stav oko političkih tema kojima se Skupština Vojvodine bavi, uz konstataciju da je malo neuobičajeno što je deklaracija na taj način prezentovana i u tom momentu.

- Nama je momenat njenog podnošenja, bez ikakvih konsultacija sa strankama i koalicionim partnerima, sporan, jer je bilo mnogo drugih momenata koji su bili bolji za ovu deklaraciju, poput donošenja Ustava Srbije, donošenja svih budžeta od 2006. godine, privatizacije NIS-a... - naveo je Bogaroški. On je dodao i da je predložena deklaracija bila iskorišćena za skretanje pažnje sa razgovora sa Prištinom.

- Ova deklaracija je iskorišćena da svako nađe alibi za probleme koji ga tište. Mašući Deklaracijom u desnoj ruci, levom rukom vlast je potpisala sporazum sa Prištinom – napomenuo je Bogaroški, dodajući da posebno zabrinjava reakcija na Predlog deklaracije, jer se vratio govor iz devedesetih.

Odgovarajući na konstataciju predsednika Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke Igora Mirovića da najviši rukovodioci Vojvodine kažu da se zalažu za izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast, Branislav Bogaroški je napomenuo da se LSV za to zalaže već 20 godina, što je Ligino legitimno pravo.

 (BILSV, 23.04.2013)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook