Vlada Srbije da ukloni grafite koji veličaju ratne zločince

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 11. 2021. | Komentara: 0

Vlada Srbije da ukloni grafite koji veličaju ratne zločince

Novi Sad, 06. novembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da javnosti objasni kako je moguće da se dozvoljavaju skupovi ekstremnih desničara, a zabranjuju legalno prijavljene aktivnosti aktivista za ljudska prava.

LSV

Mediji su juče preneli da MUP nije dao dozvolu nevladinoj organizaciji Inicijativa mladih za ljudska prava da 9. novembra 2021. godine održi javno okupljanje radi uklanjanja murala posvećenom osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Ova odluka policije je skandalozna i dodatno urušava ugled Srbije u svetu.

Osuđenim ratnim zločincima nije mesto u javnom prostoru!

Nažalost, u Srbiji je očito normalno da se na zidovima zgrada nalaze likovi zločinaca, a da su oni koji su odslužili kazne svakodnevni gosti medija putem kojih šire ideje mržnje i netolerancije.

Srbija ne sme biti sigurna kuća za ratne zločince!

LSV traži od Vlade Republike Srbije da ukloni sve murale i grafite koji veličaju ratne zločince i onemogući njihovo pojavljivanje u medijima.

Srbiji je potreban zdrav i čist javni prostor.

Sa ratnim zločincima to nikako nije moguće!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook