Vlast u Pančevu da sprovede obećanu departizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

Vlast u Pančevu da sprovede obećanu departizaciju

PANČEVO - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vladajuće većine da dosledno sprovede konkurse za imenovanje direktora javnih i javno komunalnih preduzeća, koji će biti usvojeni u četvrtak na sednici Skupštine Grada – istakao je danas predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pančevačkoj skupštini Miloš Veselinov.

LSV

On je na konferenciji za novinare podsetio da su predizborna obećanja stranaka koje su sada na vlasti, bila isključivo bazirana na priči o departizaciji, odnosno nestranačkom zapošljavanju, a da sada imaju pravu priliku da to i dokažu u praksi.

- Ovaj zahtev upućujemo jer ne želimo da dozvolimo da javni konkursi za direktore budu, u stvari, legalizacija partijskog postavljanja direktora, već da služe svrsi i da na čela preduzeća dođu osobe koje će ta preduzeća voditi po ekonomskim principima i u interesu građana i grada Pančeva, a ne političkih partija. Ono što nas brine je da će ovo biti još jedna obmana građana od strane vladajućih stranaka. Ukoliko se ispostavi da svi sadašnji vršioci dužnosti direktora, koje su neposredno partije postavile, budu ponovo izabrani na javnom konkursu, biće to samo dokaz da vlast raspisuje unapred dogovorene i obesmišljene javne konkurse – kazao je Veselinov.

On je pozvao sve zainteresovane da se prijave na konkurse, kako jedini izgovor ove vlasti za ponovna imenovanja istih osoba, ne bi bio da se niko drugi nije prijavio.

- Ponavljamo, jedini izlaz za gradska preduzeća, pa i za sam Grad je da se skine partijska šapa sa preduzeća i se prestane sa punjenjem istih tih preduzeća stranačkim kadrovima, koji ništa ne rade i da se novac iz budžeta počne odvajati za druge, važne i prioritetne stvari, a ne samo za subvencije preduzećima – naglasio je Miloš Veselinov.

(BILSV, 30.10. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook