Vojvođani ne vide novac o kojem govori premijerka Brnabić

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 02. 07. 2017. | Komentara: 0

Vojvođani ne vide novac o kojem govori premijerka Brnabić

Novi Sad, 02. jul 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća na podatke Republičkog zavoda za statistiku koji kažu da je prosečna plata zaposlenih u Vojvodini u maju bila za 6% niža od prosečne plate u Republici.

LSV

Zaposleni u Vojvodini u maju su zaradili 2.813 dinara manje od proseka i to je još jedna od niza podataka koji govori o propadanju nekada bogate Autonomne Pokrajine.

Proces centralizacije narušio je ekonomski razvoj Vojvodini, a tokovi novca ka glavnom gradu učinili su Vojvodinu delom države koji beleži ispodprosečne ekonomske pokazatelje.

Pogubne posledice centralizovanog sistema osećaju se od početka devedesetih godina, a samo nekoliko godina ranije Vojvodjna je u SFRJ bila rame uz rame sa Slovenijom i zapadnim delovima Hrvatske po svim ekonomskim pokazateljima.

Prosečna plata u Vojvodini 1988. godine bila je za 50% viša od republičkog proseka.

Ove podatke nismo mogli da čujemo u ekspozeu novoizabrane premijerke Ane Brnabić, ali smo mogli čuti neutemeljene priče o velikim investicijama u Vojvodini i tvrdnju da je Vojvodini dato puno prostora i novca.

Vojvođane interesuje gde nestadoše taj prostor i novac?

Statistički podaci neumoljivo demantuju premijerku i jasno ukazuju na apsolutnu dominaciju Beograda nad Vojvodinom i ostalim delovima zemlje.

Pre više od četvrt veka Milošević je ukinuo Statistički zavod Vojvodine i tako pokušao da sakrije podatke o propadanju nekada bogate pokrajine.

Ipak, i pored toga propadanje je lako vidljivo.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook