Vojvođanska administracija ima još puno posla

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 26. 03. 2014. | Komentara: 0

Vojvođanska administracija ima još puno posla

NOVI SAD – Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ponovio je u emisiji „Radar“ RTV Vojvodine da ne očekuje pokrajinske izbore jer je pred vojvođanskom administracijom još mnogo posla.

LSV

– Ligi bi ti izbori odgovarali, jer ćemo mi da postignemo mnogo bolji rezultat, ali ne organizuju se izbori da bi političke stranke postizale bolje rezultate, nego se izbori organizuju kada istekne izborni izborni ciklus – rekao je Bojan Kostreš.

Komentarišući sve glasnije zahteve za raspisivanjem vanrednih pokrajinskih izbora zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je juče da je „Srpska napredna stranka ostvarila izborni rezultat koji je ostvarila, ali da je prioritet da se unutar vladajuće koalicije u pokrajini razgovara o tome šta je neophodno uraditi“.

Kostreš je objasnio da bi, kada bi se republički izbori mogli preslikati na pokrajinske i lokalne, onda bilo samo jednih izbora, a da se ne bi za različite nivoe vlasti u različitim periodima organizovali različiti izborni ciklusi.

– Dakle, nikako ne treba da smaknemo s uma da su oni ostvarili ozbiljan izborni rezultat, ali s druge strane mislim da je prioritet da mi u okviru vladajuće koalicije sednemo i da vidimo šta je ono što treba da uradimo – rekao je Kostreš.

On kaže da treba da se razgovara i da se vidi kako će se najbolje i najefikasnije uraditi ono što se od pokrajinske administracije očekuje, a to je sve ono što nije urađeno od 2006. godine do danas.

– I za to nam treba i Nova demokratska stranka i Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara, ali nam treba i opozicija – naveo je Kostreš.

Pajtićevu izjavu o mogućim pokrajinskim izborima ako se ispune određeni uslovi, Kostreš je prokomentarisao   ocenom da je Demokratska stranka trebalo da se tim poslovima bavi onda kada je mogla da donosi odluke i kada je realno zavisilo nešto i od Bojana Pajtića i DS.

– U ovom momentu ne zavisi ništa od njih i mislim da je ta njegova izjava više usmerena prema biračima u smislu da je to „pripremamo se za izbore, pa želim da vam kažem ono što očekujete da čujete i sad ću odjednom i preko noći postati autonomaš vojvođanski“ – istakao je Kostreš.

(BILSV, 26. 03. 2014)



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook