Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

KIKINDA – Vojvođanski front zalaže se za osnivanje naučnih instituta u Kikindi.

LSV

– Problem je u tome što mi imamo centralizovani sistem i svi instituti se maltene nalaze u Beogradu. Imamo 55 instituta u Beogradu i svega šest u Novom Sadu, odnosno to je šest koji i postoje na teritoriji Vojvodine. Lokalna samouprava može da osnuje institut i vreme je da Kikinda dobije svoj. Za početak se zalažemo za Institut za pedagoška i psihološka istraživanja, a onda i Insitut za tehnološku transformaciju, izjavio je Miroslav Grujić, kandidat za odbornika.

Po dobijanju statusa grada, u Kikindi je vreme za osnivanje gradskih opština, ističu u Vojvođanskom frontu.

– Pre svega tu mislim na Mokrin i to će biti naša linija vodilja u budućem periodu - da Mokrin postane prva gradska opština. Mokrin to zaslužuje zbog najvećeg nalazišta nafte i gasa na teritoriji Grada Kikinde i po tome što je najveća mesna zajednica u našoj opštini – rekao je Saša Homanov, kandidat za odbornika.

Predstavnici Vojvođanskog fronta su još jednom ponovio da dodelom povelja za zdravstvene radnike ne bi trebalo da se prave razlike.

(SzILSV, 10.06.2020)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook