Vojvodina adut u evropskim integracijama Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina adut u evropskim integracijama Srbije

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine i predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević istakla je danas da se nada da će AP Vojvodina u budućnosti u Dunavskoj strategiji biti još aktivnija, da će projekti iz Pokrajine biti raznovrsniji, ozbiljniji i da će se u nekoj narednoj sesiji o Dunavskoj strategiji pričati o nekim velikim rezultatima AP Vojvodine u okviru nje.

LSV

- Iskreno verujući, kako u činjenicu da Vojvodina jeste adut, resurs ili ima veliku ulogu u evropskim integracijama Republike Srbije, tako verujem i u to da, i pored međuregionalne saradnje u kojoj Vojvodina ima veliku ulogu, pre svega zbog svoje geografske, istorijske, pa zašto ne i političke uloge, Dunavska strategija i priča dunavskih zemalja, regiona i gradova jeste priča u kojoj Vojvodina ima i mora da ima veoma zapaženu ulogu – naglasila je ona u toku diskusije na današnjoj sednici Skupštine AP Vojvodine na temu „Dunavska strategija – nova uloga regiona“.

- Ja Dunavsku strategiju i našu ulogu u njoj vidim kao predvorje naše uloge u Evropskoj uniji, u Uniji Evrope regiona kakvom EU postaje. Onako kako su nas evropski partneri, partneri iz drugih dunavskih zemalja prihvatili, nadam se da će nas prihvatiti i EU – dodala je Sedlarevićeva.

Naglasila je i da očekuje da će predstavnici pokrajinske administracije biti relevantni članovi neke naredne delegacije koja će učestvovati u pregovorima Srbije sa EU. Kako je navela, svoju dobru volju, znanje i energiju Vojvodina je pokazala i u dosadašnjim koracima evropskih integracija Republike Srbije, pre svega kada je Srbija bila u obavezi da odgovori na pitanja iz upitnika Evropske komisije. Tada je pokrajinska administracija aktivno učestvovala u izradi tih odgovora, podsetila je Maja Sedlarević.

(BILSV, 01.10.2013)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook