Vojvodina da se izjasni o svom položaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 12. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina da se izjasni o svom položaju

NOVISAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je da se Ustav Republike Srbije pokazao se kao ekstremno loš, kako po pitanju Kosova, evropskih integracija, a naročito po pitanju AP Vojvodine čiji je položaj praktično neodrživ.

LSV

– Nesporno je da postoji odluka Ustavnog suda Srbije koja treba da se sprovede, ali kakav god bio rezultat tog postupka, i tako izmenjen Statut će opet  biti neprihvatljiv za Vojvodinu – naveo je Bogaroški. Istakao je da onda nije ni čudo što je iz takvog Ustava proizašla odluka Ustavnog suda koja je skandalozna i gde je obrazloženje svakog poništenog člana Statuta prožeto centralističkom ideologijom.

– Zbog toga će Skupštna AP Vojvodine morati da se izjasni da li joj je ovakav ustavni položaj prihvatljiv ili ne. Poslanička grupa LSV će skupštini podneti inicijativu kojom će upravo tražiti to od Skupštine AP Vojvodine - da se izjasni da li joj je prihvatljiv ovakav ustavni položaj i da li je potrebna promena ustava – naveo je Bogaroški najavljujući tu inicijativu za prvu narednu sednicu pokrajinskog parlamenta.

(BILSV, 28. 12.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook