Vojvodina na referendumu glasa: NE

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 06. 01. 2022. | Komentara: 0

Vojvodina na referendumu glasa: NE

Novi Sad, 06. januar 2022 - Šesnaestog januara 2022. godine još uvek neće biti usvojen Zakon o finansiranju AP Vojvodine, iako je to bilo obavezujuće po Ustavu iz 2006. godine. Ustav iz 2006. je bio loš i Vojvođani su odbili da ga podrže. On nije garant građanske države, niti je Vojvodini omogućio autonomiju. Što se grbo rodi - vreme ne ispravi. Vojvodini i Srbiji je potreban moderan ustav koji će biti garant decentralizacije nepodnošljivo centralizovane države.

LSV

Vlast sada poziva građane da 16. januara, na referendumu, ponovo menjaju Ustav Republike Srbije, a da do sada nisu ispunili ono na šta ih obavezuje postojeći Ustav. Pritom se od građana Vojvodine očekuje da podrže pitanje o kojem gotovo da ne znaju ništa. Vlast se nije ni potrudila da im to pitanje približi.

Za Vojvođane je životno važan nikad usvojeni Zakon o finansiranju AP Vojvodine, kao što je važno i rešavanje pitanja ispravne pijaće vode, zaustavljanje uništavanja Fruške gore i propadanja sela, vraćanje NIS-a, kao i uspostavljanje poreskog sistema koji bi Vojvodini omogućio da se u nju ulaže ono što se u njoj stvori.

Zato pozivamo građane Vojvodine da 16. januara izađu na referendum o promeni Ustava Srbije, zaokruže NE i tako podsete vlasti u Beogradu na probleme koji su im stvarno bitni.

Šesnaestog januara VOJVOĐANI KAŽU NE zanemarivanju problema u Vojvodini!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIz medija | Petak, 28. 01. 2022. | Komentara: 0

Zašto pokrajina nije pomogla da se reši problem vode?

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dejan Čapo upitao je zašto vladajuća većina u pokrajini nije podržala rešavanje pitanja zdrave pijaće vode u Zrenjaninu.
Saopštenja | Četvrtak, 27. 01. 2022. | Komentara: 0
Izjave | Sreda, 26. 01. 2022. | Komentara: 0

Vratimo Vojvodinu u parlament

 Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da bi javni sektor bio efikasan kada bi doneti zakoni bili poštovani i primenjeni.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook