Vojvodina ostaje bez prihoda za finansiranje stranaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 11. 2014. | Komentara: 0

Vojvodina ostaje bez prihoda za finansiranje stranaka

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić izjavio je da novousvojenim rešenjima koje predviđa nedavno izmenjeni Zakon o finansiranju političkih partija AP Vojvodina ostaje bez prihoda za finansiranje stranaka.

LSV

On je u izjavi za „Dnevnik“ istakao da su u Zakonu predviđene dve stvari koje su suštinske. Jedna je da se smanji stopa koja se izdvaja za finansiranje političkih aktivnosti na sva tri nivoa vlasti – na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Druga i najvažnija, jeste ta da se menja osnovica, da se stopa po kojoj se novac izdvaja primenjuje na poreske prihode.

- Na republičkom nivou, to je potpuno razumljivo. Međutim, s obzirom na to da Pokrajina nema poreske prihode, nego samo transferna sredstva, to je veliki problem. Dobar deo budžeta lokalnih samouprava, takođe, nisu poreski prihodi, nego transferna sredstva, tako da vi praktično imate nesrazmerno smanjenje tih izdvajanja na lokalnom i pokrajinskom nivou, što će dovesti do velikih problema na nivoima koji nisu republički - kaže Stojšić.

On je istakao i da su poslanici LSV predložili amandman koji je predviđao da se računa osnovica ukupnog budžeta, a da se izdvajanja smanje tako što će stope biti umanjene. Podvukao je da u opštinama postoje grupe građana i stranke koje nemaju organizacije na nivou Srbije i nisu u republičkom parlamentu, tako da će i ta politička aktivnost trpeti.

(BILSV, 11.11.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook