Vojvodina radi, a Beograd troši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.

On se pri tom pozvao na najnovije podatke Republičkog zavoda za statistiku u vezi s regionalnim prikazom spoljnotrgovinske robne razmene Srbije, napominjući da je pre 20 godina ukinut vojvođanski Zavod za statistiku, zbog čega ne postoji precizna i pregledna pokrajinska statistika.

"Novi podaci o ekonomskim kretanjima u Srbiji ukazuju na to da Vojvodina ima skoro 36 odsto udela u izvozu u državi, što je više nego što ima udela u stanovništvu " naveo je Marton na konferenciji za novinare. Iako je Beograd prestonica Srbije, dodao je on, stvari ipak treba nazvati pravim imenom.

"Neopravdano je da su plate u Vojvodini, koja ima najveći udeo u izvozu, za desetine hiljada dinara manje od plata u glavnom gradu Srbije " istakao je Aleksandar Marton i podsetio da su Zrenjaninke i Zrenjaninci pre 20 godina imali ubedljivo veće plate od stanovnika, danas najrazvijenijih, opština Beograda - Starog grada i Vračara. Kako je rekao, ovi podaci ukazuju na to da se u Vojvodini daleko najviše proizvodi i izvozi, te se stoga i postavlja pitanje: "Gde idu ti novci?".

(BILSV, 05. 04. 2011.)




Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Za finale Kupa izvan Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, u kojem predlaže da se razmotri mogućnost da se finalne utakmice Kupa Srbije igraju i van Beograda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook