Vratiti sud u Bačku Topolu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 27. 04. 2013. | Komentara: 0

Vratiti sud u Bačku Topolu

BAČKA TOPOLA – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Radovan Radovanović i Janoš Hadži, predsednik istoimene grupe građana založili su se za vraćanje suda u Bačku Topolu, zbog čega će LSV inicirati sazivanje opštinske skupštine na kojoj bi se formulisala politička poruka prema pokrajini i republici sa zahtevom za vraćanje suda.

LSV

U izjavi za Mađar so ukazali su na to da je Bačka Topola 300 godina imala svoj sud, ali da je on ukinut 2008. godine, te da bi to trebalo biti isprqavljeno predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova u Srbiji. Radovan Radovanović je istakao da je 2008. sedište osnovnog, odnosno opštinskog suda iz Bačke Topole preseljeno u Suboticu, a da je ostalo samo izmešteno odeljenje subotičkog Suda za prekršaje.
– Opštinama Bačka Topola i Mali Iđoš pripada 26 naselja, koja prosečno imaju po oko 2000 stanovnika. Ni po teritorijalnom aspektu se ne radi o malom području, recimo između sela Kavilo i Pačir ima preko 50 kilometara. Putna mreža i infrastruktura je takva da je Bačka Topola administrativni i ekonomski centar, a zamislimo samo kako je u zimskim uslovima teško ljudima iz sela Kavilo da stignu do Subotice, ukoliko nešto treba da obave na sudu. Uveren sam da Bačka Topola ispunjava sve uslove potrebne za vraćanje suda u tu opštinu – kazao je Radovanović, dodavši da će tražiti i zadržavanje tradicionalnog dvojezičnog karaktera suda u toj sredini. Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Bačkoj Topoli najavio je da će, uz zahtev da se o toj temi raspravlja i na sednici lokalnog parlamenta, ta stranka podneti i amandman na predloženi zakon koji reguliše sedišta sudova.
 
(BILSV, 27. 04. 2013.)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook