Vratiti Vojvodini sve što je imala

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 09. 2014. | Komentara: 0

Vratiti Vojvodini sve što je imala

Novi Sad, 26. septembar 2014 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Ustav menja i da se u njemu precizno definiše položaj Vojvodine u skladu sa stečenim pravima i evropskim standardima.

LSV

Vreme je da Srbija konačno dobije evropski Ustav i vreme je da Vojvodina u njemu ima svoje mesto, da joj se vrati ono što je imala i što joj pripada. 

Materijal koji aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine ovih dana dele u gradovima i opštinama širom Vojvodine podsetiće građane kako se u Vojvodini živelo dok je imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode i sve to garantovano Ustavom.  

Tu je, između ostalog, i spisak fabrika, institucija i mnogo toga drugog što je izgrađeno u Vojvodini u to vreme, kada je Vojvodina upravljala svojim novcem i imovinom.  

Osam godina mi govorimo da je ovaj Ustav Republike Srbije loš i da ga treba menjati, da je i tih sramnih 7 odsto novca koji Vojvodini pripada najobičnija prevara koja će skupo koštati građane Vojvodine. Ta prevara na koju smo upozoravali je građane Vojvodine koštala preko milijardu evra. 

Godinama insistiramo na zakonu o finansiranju nadležnosti Vojvodine čije je donošenje propisano Ustavnim zakonom za sprovođenje Ustava! Godinama upozoravamo da se nadležnosti Vojvodine sve više krune, a vraćaju samo one za koje se ne da novac. 
Godinama unazad Zakon o javnoj svojini, u delu koji se odnosi na AP Vojvodinu nije u potpunosti sproveden.

I zato, kada se zna i razume šta je Vojvodina imala i uspela za manje od deceniju i po pune autonomije, onda je jasno zašto mi, ligašice i ligaši, ne prestajemo da insistiramo da se Vojvodini sve oduzeto vrati. 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook