Vreme je za Policijsku upravu Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 02. 2013. | Komentara: 0

Vreme je za Policijsku upravu Vojvodine

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je danas novinarima da je premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić do sada već trebao da se oglasi povodom incidenata koji su se u proteklom periodu dogodili u Temerinu i ponovio da bi trebalo da podnese ostavku zbog pogoršanja bezbednosne situacije u pokrajini.

LSV
 
- Očigledno je da pitanje bezbednosti u Vojvodini ministra Dačića manje-više ne zanima. Nismo imali samo ove incidente, nego i pucnje ispred osnovne škole u Novom Sadu. Novi Sad nema načelnika policije već tri godine, ministar je obećao povećanje broja policajaca i od toga nema ništa. Evidentno je da ministra ne interesuje njegov posao i zbog toga bi trebao da podnese ostavku i da pusti nekog koga interesuje bezbednost da se time bavi – istakao je Bogaroški.
 
On je dodao da je situacija u Temerinu posebno opasna jer u ovom mestu žive dve zajednice koje, kako je rekao, ne žive jedna sa drugom nego jedna pored druge.
- Temerinom bi neko morao da se bavi, a mi mislimo da su to pokrajinska administracija, lokalna samouprava i MUP, i to 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Prvo treba da vidimo da li su to nacionalno motivisani ili samo nacionalno pravdani incidenti i da li postoje političke partije koje pokušavaju da izvuku korist iz svega ovoga – ukazao je on.
 
Potpredsednik LSV je ukazao i da ministar prvo treba da ispuni svoje obećanja koje je dao oko načelnika i broja policajaca koji će raditi u Policijskoj upravi Novi Sad.
- Mislim da je i vreme da se na drugačiji način organizuje policija u Vojvodini, da se formira PU za Vojvodinu, jer su bezbednosnost i rizici pred kojima se nalazimo dovoljno ozbiljni da pokažu da dosadašnji način organizovanja jednostavno više ne vredi. Mi smo na tome insistirali kod ministra i u prošlom mandatu, ali nikada nismo naišli na volju s njegove strane, iako postoje zakonski osnovi za to. Ako Grad Beograd može da ima policijsku upravu, zašto to ne bi mogla da ima Vojvodina? – upitao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 11.02.2013)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook