Vulin ne razume da političari treba da rade u interesu građana, a ne vođe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 07. 12. 2021. | Komentara: 0

Vulin ne razume da političari treba da rade u interesu građana, a ne vođe

Novi Sad, 07. decembar 2021 - Upitan da prokomentariše dogovor koji je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin napravio u Moskvi o sprečavanju „obojenih revolucija“, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da se od njega ništa pametno i nije moglo očekivati.

LSV

Naime, na sastanku Aleksandra Vulina i sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa istaknuto je da su „obojene revolucije“ postale već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta. Kako je rečeno, sve pod izgovorom demokratizacije. Vulin i Petrušev konstatovali su i da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.

- Ovakav stav na najbolji način pokazuje s jedne strane koliko on ne razume da građani, ukoliko nemaju institucije koje reprezentuju njihove stavove, imaju pravo da svoje nezadovoljstvo izraze na građanskim protestima, a s druge strane koliko ga i ne interesuje ništa drugo osim očuvanja gole vlasti i privilegija - ističe Kostreš u izjavi za list Danas.

On kaže i da je u takvim okolnostima saradnja sa Rusima sasvim prirodna, jer je to isti, nakaradni, pogled na društvo i demokratiju. 

- Dakle, iz njihove vizure građani treba da budu podanici, jer Vulin i slični njemu ne razumeju da političari treba da rade u interesu građana, a ne u korist vođe. Njega sasvim sigurno hvata panika od pomisli da su građani spremni da se bore na protestima za svoja prava, jer zna da na kraju građani pobeđuju. I pored toga što u potpunosti podržavam građanske proteste, ovaj režim, kao i Miloševića, moramo pobediti na izborima - izričit je Kostreš.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook