Za jelo i piće dnevno troše više od 13.000 dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 30. 11. 2013. | Komentara: 0

Za jelo i piće dnevno troše više od 13.000 dinara

ZRENJANIN – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina zahtevaju odgovornost lokalne vlast za sumanuto trošenje para iz budžeta, piše današnji Blic.

LSV

Oni su upozorili da je nedopustivo da se povećanjem poreza na imovinu plaćaju putovanja, jela i pića lokalnih funkcionera zbog čega najavljuju protestno pismo premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću od kojih će tražiti smene odgovornih u Zrenjaninu.

Predsednik odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj Skupštini Dejan Čapo ističe da je jedan od najskandaloznijih primera trošenja novca Zrenjaninaca podatak da su za devet meseci Gradsko veće i gradonačelnik mr Ivan Bošnjak za ugostiteljske usluge i protokol potrošili 3,78 miliona dinara, odnosno da se za jelo i piće dnevno trošilo 13.880 dinara.

- Gradska uprava je od januara do kraja septembra ove godine potrošila 5,87 miliona dinara za gorivo, odnosno u službene automobile su dnevno sipali gorivo za 21.532 dinara. Izračunali smo da je to dovoljno da se svakog dana pređe razdaljina od 1.800 kilometara, odnosno od Zrenjanina do Soluna i nazad – rekao je Čapo za Blic.

On napominje da je rasipništvo lokalne samouprave objašnjenje zbog čega su gradski čelnici doneli odluku o maksimalnom povećanju poreza na imovinu.

- Sadašnja vlast je svrstala Zrenjanin u gradove u kojima se na najskuplji način pune rupe u budžetu. Nije ni čudo jer su Gradsko veće i gradonačelnik za devet meseci za dnevnice od službenih putovanja uzeli 1,17 miliona, a iz Gradske uprave za ove namene još 3,19 miliona. To je svakodnevno izbijanje 15.973 dinara iz džepa naših sugrađana – napominje Čapo.

- Takozvani volonterski rad članova Gradskog veća skupo nas košta, jer su im od početka godine isplaćene naknade od četiri miliona dinara. To znači da je naknada za svakog „volontera“ Gradskog veća mesečno 55.614 dinara, što je 15.000 više od prosečne zarade u gradu – dodao je on.

Dejan Čapo napominje i da Skupština grada dozvoljava da u svom devetomesečnom izvršenju budžeta probije stavku „zarade zaposlenih“ za čak 57 odsto.

(BILSV, 30.11.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook