Za mreže, plastenike i telad 93 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 25. 04. 2015. | Komentara: 0

Za mreže, plastenike i telad 93 miliona dinara

NOVI SAD – Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede dodelio je juče 79 ugovora, ukupne vrednosti 93 miliona dinara, za nabavku staklenika i plastenika, tovne teladi i protivgradnih mreža.

LSV

Krediti u okviru ove tri kreditne linije odobreni su pod povoljnim uslovima, a kako ocenjuju u Fondu, interesovanje poljoprivrednika za kredite bilo je veliko, prenosi Dnevnik. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški podsetio je tom prilikom da poljoprivrednici kojima su odobreni krediti Fonda za nabavku staklenika, plastenika i protivgradnih mreža, mogu konkurisati kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i obezbediti do 50 odsto svojih ulaganja kao bespovratna sredstva te da ih iskoriste za prevremenu otplatu kredita.
– Time se vojvođanskim poljoprivrednicima omogućava da krediti koje su uzeli od Fonda budu upola manji nego što su planirali, a s druge strane, Fondu se pruža mogućnost da na jesen još jednom objavi nove kreditne linije – kazao je Bogaroški, i dodao da bi time Fond mogao u toku ove kalendarske godine iskoristi između 75 i 110 miliona dinara. U okviru prolećnog ciklusa za nabavku staklenika i plastenika, odobreno je 35 kredita, u vrednosti od 32 miliona dinara. Za nabavku tovne teladi odobreno je 25 kredita, vrednih 30 miliona dinara, dok je za podizanje protivgradnih mreža odobreno 19 kredita u istoj vrednosti.

(BILSV, 25. 04. 2015)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook