Zakon o bezbednosti u saobraćaju atak na poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 02. 2014. | Komentara: 0

Zakon o bezbednosti u saobraćaju atak na poljoprivrednike

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zahteva izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju, odnosno izbacivanje odredbe o registraciji priključnih mašina.

LSV

Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao član Saveta za poljoprivredu i predsednik Mesnog odbora LSV Aradac Jano Janošik, vojvođanski i zrenjaninski poljoprivrednici suočavaju se sa velikim kaznama zbog činjenica da Zakon nije regulisao registraciju priključnih mašina.
 
Paori meta neodgovorne državne politike
 
- Ovo je još jedan atak na paore, koji su iz godine u godinu meta neodgovorne politike naše države prema agraru, koja predviđa da se zemljoradnici smeju kažnjavati jer nemaju registrovane priključne mašine – rekao je Janošik i dodao da su se slični primeri već desili, i da se štete mere u desetinama hiljada dinara, oduzimanjem poena ili vozačke dozvole. Kako je naglasio,  iako su oni pokušali da registruju svoje mašine, rečeno im je da je to nemoguće zbog nejasnoća u zakonu.
 
- Liga socijaldemokrata Vojvodine zbog toga je inicirala sednicu resornog odbora za poljoprivredu Skupštine Vojvodine, na kojoj je usvojen predlog izmene člana 268. Zakona o bezbednosti u saobraćaju, nakon čega je on upućen Vladi Republike Srbije – istakao je  predsednik Saveta za poljoprivredu zrenjaninskog Gradskog odbora LSV, i ukazao na to da Republika Srbija, u velikoj meri, obezbeđuje funkcionisanje zahvaljujući vojvođanskom agraru, te da je neodgovorno gomilati probleme i otežavati funkionisanje poljoprivrednih proizvođača.
 
Prema njegovim rečima Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, u kojem je prema zvaničnim podacima najviše aktivnog stanovništva angažovano u prerađivačkoj industriji i poljoprivredi i u kojem preovlađuje poljoprivredna proizvodnja, očekuje brzu reakciju Vlade i usvajanje predloženih izmena Zakona.
 
Gradski čelnici da pomognu poljoprivrednicima
 
- Upozoravamo da je najznačajniji prirodni resurs Zrenjanina poljoprivredno zemljište koje se prostire na preko 110 hiljada hektara i zauzima preko 83 odsto teritorije grada. Podsećamo da su Strategijom razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja Zrenjanina od  2012. do 2022. godine predviđeni, kao strateški ciljevi, povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, poboljšanje kvaliteta života ruralnog stanovništva i promovisanje i uspostavljanje partnerstva svih zainteresovanih strana u oblasti poljopivrede – naglasio je Jano Janošik, poručivši da Zrenjaninski ligaši i ligašice očekuju od čelnika grada Zrenjanina, da sprovedu ove ciljeve i da se aktivno uključe u inicijativu LSV da se pomogne vojvođanskim i zrenjaninskim poljoprivrednicima.
 
- Podsećamo da se LSV, uz podršku više od 30.000 poljoprivrednika u Vojvodini, izborila da se registracija traktora obavlja samo jednom, po kupovini traktora, a ne svake godine kako je u novom zakonu pisalo, kao i da se olakša tehnički pregled traktora – zaključio je Janošik.
 
(BILSV, 12.02.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook