Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 06. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

BEOGRAD - Među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo jeste i Zakon o javnoj svojini, a zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je juče za Dnevnik RTS-a da očekuje da bez obzira na trenutne razlike koje eventualno postoje između predstavnika političkih stranaka i članova radne grupe, nacrt tog zakona bude prosleđen premijeru Mirku Cvetkoviću pre letnje pauze.

Bojan Kostreš

Kako je naveo, reč je o veoma kompleksnom pitanju zbog čega taj zakon i nije donet u prethodne dve ili tri godine, pre svega zbog političkih razlika.

"Ja sam blagi optimista i vidim veliku volju svih učesnika u razgovoru da se taj proces što pre okonča. Mislim da ćemo to uspeti da uradimo i mislim da ćemo ispuniti zadatak koji nam je premijer dao, a to je da mu uputimo taj nacrt zakona pre letnje pauze " naveo je Kostreš. Kada je u pitanju imovina AP Vojvodine, on kaže da tu postoji nekoliko polaznih tačaka o kojima se razgovara. Prva od tih tačaka, navodi on, jeste predlog da se Vojvodini, kao i u lokalnim samoupravama, vrati sva ona imovina kojom je raspolagala, pre 1995. godine i čuvenog Šešeljevog Zakona, dok sa druge strane postoji i zahtev da se Vojvođanima vrati sva imovina kojom je Vojvodina raspolagala pre miloševićevog puča iz 1988. godine.

"Važno je da mi danas imamo otvoren dijalog. Da vrlo argumentovano razgovaramo o svim pitanjima i da ćemo do nekog rešenja, koje će se sasvim sigurno pronalaziti između ova dva predloga, doći dogovorom. Da neće doći do blokade procesa " ističe on. Kostreš kaže da je jako teško utvrditi ukupnu vrednost imovine koja mora biti vraćena, pre svega zato što nisu sve lokalne samouprave u Srbiji popisale svoju imovinu. On je dodao da se radna grupa i ne bavi utvrđivanjem imovine po spisku, nego utvrđivanjem principa po kojima će imovina biti vraćana lokalnim samoupravama i AP Vojvodini.

"U ovom momentu postoje nedoumice da li da se i Vojvodini i lokalnim samoupravama vrati ona imovina kojom danas raspolažu ili da se vrati sva ona imovina koju su gradile te lokalne samouprave i AP Vojvodina. Ali mislim da to nije toliko veliki problem i da smo se tu u principu dogovorili oko načela " rekao je Bojan Kostreš i dalje sastanke radne grupe najavio već za narednu nedelju.

(BILSV, 03. 06. 2011.)

 




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook