Zamenik predsednika opštine Šid na Uskrs vređao manjine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 04. 2013. | Komentara: 0

Zamenik predsednika opštine Šid na Uskrs vređao manjine

ŠID - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Šid osudio je danas govor mržnje zamenika predsednika šidske opštine Srđana Maleševića na društvenoj mreži Fejsbuk i zatražio njegovu ostavku.

LSVU zajedničkom saopštenju opštinskih odbora LSV i Demokratske stranke u Šidu, navedeno je da Maleševićevo pisanje na sraman način ponižava i vređa pripadnike nacionalnih manjina i to na dan kada proslevljaju veliki praznik Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, kao i verska osećanja svih hrišćana. Oni ističu da je zamenik predsednika opštine pokušao svojom retorikom da naruši dobre međuljudske odnose Šidu i vrati nas u mračne devedesete.

- Nedopustivo je da jedan od najviših funkcionera naše opštine, umesto čestitke svojim sugrađanima koji poštuju gregorijanski kalendar, uputi najsramnije reči, skrnaveći verski praznik koji proslavljaju i potpirujući na taj način versku i nacionalnu netrpeljivost na teritoriji naše opštine. Naše dve stranke su se protiv ovakvih i sličnih dela koja narušavaju tolerantnu međuljudsku i međunacionalnu atmosferu borile kroz čitavo svoje postojanje, braneći na taj način ljudska i manjinska prava i Ustav republike Srbije - navedeno je u saopštenju šidskih ligaša i demokrata.

Oni zahtevaju da Srđan Malešević odmah podnese neopozivu ostavku na mesto zamenika predsednika opštine, jer je nedopustivo da ovakav čovek predstavlja opštinu u političkom, moralnom, niti bilo kom drugom smislu. Takođe, u saopštenju se ističe da DS i LSV traže da državne institucije pokrenu istragu i utvrde motive ovog sramnog postupka Srđana Maleševića i da zvanični predsednik opštine i predsednik Skupštine opštine Šid javno osude čin Maleševića, te upute javno izvinjenje pripadnicima nacionalnih manjina na teritoriji opštine.

Opštinski odbori LSV i DS će, kako navode u saopštenju, svoje zahteve, osim široj javnosti i zvaničnim organima opštine Šid, uputiti i na adrese svih relevantnih institucija u Pokrajini i Republici, tražeći da se na ovaj način ispravi učinjena nepravda koju je Srđan Malešević naneo Opštini Šid i svim njenim građanima

- Čuvajući dostojanstvo naše opštine i braneći građane od ovakvih političkih i moralnih posrnuća gospodina Srđana Maleševića, čvrsto ostajemo pri stavu da ovakvi ljudi, kojoj god političkoj stranci pripadali, nisu i ne smeju biti poželjni u javnom životu Opštine Šid, Autonomne Pokrajine Vojvodine i Republike Srbije i njenih građana - zaključuje se u saopštenju OO LSV i OO DS Šid.

(BILSV, 01.04.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook