Zašto nema novca za najbolje studente?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 12. 2013. | Komentara: 0

Zašto nema novca za najbolje studente?

PANČEVO – Pančevački ligaši upozorili su danas da je gradska uprava, pred samo usvajanje budžeta za narednu godinu, objavila da najbolji studenti grada Pančeva sa prosekom od 9.00 do 10.00, neće biti ove, a najverovatnije ni sledeće godine biti nagrađeni sa po 30.000 dinara.

LSVKako je istakao porparol Gradskog odbora LSV Pančevo Vladan Keljević, vlast je obrazloženjem da za to nema pravnog osnova pokazala da ne zna šta znači poklon od grada kao priznanje najtalentovanijim i najboljim studentima koji to svakako zaslužuju.
– Sramotno je ovo raditi, jer znamo da studenti najčešće rade dok studiraju, kako bi se iškolovali, tako da je ova pomoć i više nego dobrodošla – naveo je on na konferenciji za novinare. Keljević je upozorio i da se gradska vlast ponovo poigrava sa mladima, jer ovo nije prvi put da se najbolja praksa prekida, podsetivši na slučaj saradnje grada Pančeva sa British Council-om.
– Da li je ovo primer koji sve učene i uspešne mlade ljude treba da zadrži u gradu? Naravno da nije, i to je još jedna sramota ove vlasti. Kako je moguće da su sada shvatili da imaju pravne prepreke u realizaciji budžetske pozicije 368 ekonomska klasifikacija472 jednokratka pomoć najboljim studentima, po kojoj je izdvojeno 980.000 dinara, a da u prethodne četiri godine te pravne prepreke nisu postojale. Da li ovo znači da sredstva neće biti utrošena – pitao je Keljević. Takođe, istakao je da je najavbljeno da ta sredstva vrlo verovatno neće postojati ni u sledećoj godini, zapitavši na šta onda idu pare iz gradskog budžeta?
– Opet, i samo na plate prekobrojno zaposlenih u javnim preduzećima. To je jedina politika koju vodi grad Pančevo, a ovo je još jedan primer da od interesa građana nema ništa – rekao je on. Keljević, koji je i odbornik LSV u gradskom parlamentu, je rekao i da će Liga tražiti sastanak sa gradonačelnikom kako bi objasnio šta će zapravo učiniti sa tim novcem. Takođe, apelovaće na sve odborničke grupe da se ova nepravda ispravi, a amandmanima će tražiti da se ta stavka mora zadržati u budžetu za narednu godinu!
–  Ako politika Pančeva prema mladima i najboljim studentima nastavi u ovom smeru, sutra neće biti nikoga ko će misliti za ovaj grad – zaključio je Vladan Keljević.

(BILSV, 10. 12. 2013)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook