Zavod za kulturu Vojvodine postaje Kulturni centar Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 05. 04. 2013. | Komentara: 0

Zavod za kulturu Vojvodine postaje Kulturni centar Vojvodine

NOVI SAD - Shodno prvobitnoj nameri, Zavod za kulturu Vojvodine (ZKV) će najverovatnije vrlo brzo postati Kulturni centar Vojvodine, a razlika nije samo u imenu, nego i u prelasku iz takoreći birokratske funkcije u operativnu, terensku - dogovor je potpredsednika Vlade AP Vojvodine i pokrajinskog sekretara za kulturu i informisanje Slaviše Grujića sa direktorom ZKV Vladimirom Kopiclom, piše današnji Dnevnik.

LSV

Njih dvojica su se, prilikom jučerašnjeg sastanka, dogovorili i da se, pored brige o baštini i tradicionalnim kulturnim vrednostima kao što su knjige, slike i slično, budući rad orijentiše na otvaranje prostora za savremenu kulturu i što veću decentralizaciju njenih potencijala.

- Zavod za kulturu Vojvodine mora da prikuplja informacije, istraživački deo čak mora da se pojača, ali ključna će biti saradnja sa drugim zavodima i kulturnim centrima, kako srpskim tako i onim nacionalnih zajednica, na promociji ideje vojvođanske kulture, njenom etabliranju i na internacionalnom nivou – rekao je Slaviša Grujić. – Protiv sam rogobatnog izraza “zavod”, treba nam širina i više mešanja u kulturne događaje koji su na nivou Vojvodine. Po tom pitanju, u Briselu publiku stavljaju na prvo mesto, ali ne podilazeći joj, nego je profilišući.

Upitan da prokomentariše posetu Arhivu Vojvodine čija zgrada ima infrastrukturnih problema, odnosno činjenicu da nema ništa od ne tako davno aktuelne priče o novoj zgradi, Slaviša Grujić odgovorio je kako bi sada, mimo nestvarnih priča, izgradnja bar centralnog vojvođanskog depoa rešila pitanje mnogih institucija koje za tim vape.

(BILSV, 05.04.2013)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook