Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 06. 2015. | Komentara: 0

Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

NOVI SAD – Komentarišući suprotstavljene stavove Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara oko najave gradnje ograde protiv imigranata duž  mađarsko-srpske granice, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški za Politiku istakao da ta priča sa ogradom na granici nije stvar SVM već vlade Mađarske, ali da svako ima pravo na svoj stav o tome - pa tako, dodaje on, i SVM.

LSV

– Nemamo mi šta da polemišemo sa stavom SVM-a. To što smo u pokrajinskoj koaliciji zajedno ne znači da oko svega imamo ista mišljenja, a jedno od njih je ovo oko migranata i ograde na granici – kaže Bogaroški, povodom izjave predsednika SVM-a
Ištvana Pastora da ta ograda neće promeniti život ”poštenih građana" jer će se granični prelazi moći prelaziti kao i do sada. Bogaroški navodi da “gospodin Pastor možda misli da je to dobro, ali ja ne vidim šta je to dobro za bilo koga".

– Tu imamo suprotne stavove, ali, bože moj, nije to jedino u čemu se razlikujemo. Ne vezujemo to za funkcionisanje pokrajinske koalicije – kaže Bogaroški.

On ne spori da su LSV i SVM donedavno imale sporove, ali tvrdi da su se oni ticali funkcionisanja pokrajinske koalicije, te da se za sporne tačke našlo rešenje.

(BILSV, 22. 06. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook