Zrenjaninci nisu gosti u Gradskoj upravi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 02. 2014. | Komentara: 0

Zrenjaninci nisu gosti u Gradskoj upravi

ZRENJANIN – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina najoštrije je osudila pokušaj privatizovanja Gradske uprave Zrenjanina i upozorava da je ta institucija javna, da pripada svim građanima i građankama i da bi sve gradske službe trebalo da budu stalno dostupne i na usluzi građanima.

LSV- U jučerašnjoj izjavi načelnik Odeljenja komunalne inspekcije i kadar Srpske napredne stranke Igor Virijević, pod izgovorom modernizacije, objasnio je da će ubuduće Zrenjanincima i Zrenjaninkama biti dostupan samo Uslužni centar Gradske uprave, u koji će moći da ulaze samo na jedan ulaz, a da će do ostalih službi biti "sprovedeni kao gosti kuće". Razumljivo je zbog čega gradski čelnici žele da postanu nedostupni za građane Zrenjanina i zašto se boje da ih pogledaju u oči. Rezultati vladajuće koalicije SNS i SPS su u najmanju ruku skandalozni, jer se i posle godinu i po dana bavi sama sobom i svoj opstanak i dalje kupuje partijskim zapošljavanjima i potkusurivanjima, stranačkim ucenama i rasipništvom. Najavljene investicije su izostale, grad postaje ruina, siromaštvo je sve veće, a aktuelna javna nabavka Gradske uprave i gradonačelnika je za hotelski smeštaj i službena putovanja – ističe se u saopštenju odborničke grupe LSV.

Oni upozoravaju da je nedopustivo da se zbog katastrofalnog stanja u gradu zatvaraju vrata gradskih institucija za građane i građanke i da se one zloupotrebljavaju u ličnu korist. Odbornička grupa LSV u Skupštini Zrenjanina zahteva odgovor na pitanje šta se krije iza ovakve odluke funkcionera koji vode grad i upozorava da rad gradskih institucija mora biti javan, transparentan i dostupan svim Zrenjanincima. U saopštenju se napominje i da oni traže da se širom otvore sva vrata Gradske uprave za sve građane i građanke, jer su jedini gosti u njoj oni koji je zatvaraju.

(BILSV, 12.02.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook